На "Георги Аспарухов" двата отбора направиха зрелищен мач, в който головите ситуации пред двете врати се редуваха една след друга, а головото равенство като че ли бе най-закономерният резултат.

"Сините" показаха първи признаци за излизане от кризата като на моменти играха доста добре, но въпреки това записаха пети пореден мач без победа, с което се отдалечиха още повече от евротурнирите. Черноморец пък с мъжка игра се добра до точката, която може да се окаже ключова за амбициите на "акулите" за участие в Европа.

Първото полувреме на "Герена" предложи на малкото фенове сравнително динамична игра с интересни ситуации и пред двете врати като равенството 1:1 след 45 минути бе справедливо.

Мачът започна с леко домакинско предимство, но при една от първите си по-опасни атаки Черноморец откри резултата в 21-а минута. Шаешу навърза двама отдясно и центрира чудесно в наказателното поле, от където с глава Асис свали топката за Яник Боли, който от малък ъгъл засече и вкара във вратата на Пламен Илиев за 1:0.

Левски обаче изравни резултата само 7 минути по-късно с рядко срещан гол по българските терени. Той бе дело на испанеца Тони Калво, който бе точен от около 30 метра, след като изпрати топката с мощен удар неспасяемо в горния ляв ъгъл.

До края на полувремето и двата отбора създадоха интересни ситуации, с пропуски се отличиха Калво, Жуниньо, Цонков и Боли, но нов гол не падна и така двата отбора се оттеглиха при равенство.

Втората част стартира с предимство за домакините, които в 55-а минута направиха обрата пълен и излязоха напред в резултата след гол на Христо Йовов. Нуно Пинто центрира прекрасно към оставения сам Йовов, който с глава заби топката в долния ляв ъгъл за 2:1.

Двубоят продължи с атаки и към двете врати, а след 70-а минута Черноморец засили натиска си в опит да стигне до ценната точка. Това се случи в 81-а минута, а голмайстор бе може би най-добрият на терена Шаешу. Той направи страхотен двоен пас с Боли, след което влезе отдясно на наказателното поле и с прецизен диагонален удар по земята изравни резултата, съобщи Гонг.

Тонев: Левски трябва да има класа, ще направя всичко възможно да се случи (видео)

Баждеков разкри: Левскарите купонясвали с позволението на шефовете

Тасевски: Не ме отписвайте


Ясен Петров: Няма да е приятно, ако не се класираме за Европа (видео)

Херо: Ако футболът ни беше истински, то ние щяхме да водим с разлика (видео)