Лука Мароне откри резултата в 10-ата минута, а капитанът Алесандро Дел Пиеро си взе сбогом с тифозите на "бианконерите", разписвайки се за 2:0 в 28-ата минута. Ветеранът напуска Ювентус след края на сезона.

Почетното попадение за гостите падна след автогол на Лихтщайнер в 83-ата минута. Малко след него Андреа Бардзали оформи крайното 3:1 от дузпа. За последно Милан бе правил кампания без загуба през сезон 1991-1992. Ювентус събра 84 точки от 23 победи и 15 равенства.

В защита торинци пък са допуснали едва 20 гола, рекорд в големите лиги през тази година. Емоционално бе и на стадион "Сан Сиро", където вицешампионът Милан победи с 2:1 изпадналия Новара. Гарсия откри за гостите в 20-ата минута, преди Фламини да изравни в 56-ата минута. Резервата Пипо Индзаги също се раздели с Милан с гол, отбелязвайки победното попадение в 82-ата минута. Ветеранът, както и редица други играчи на "росонерите" изиграха днес последните си мачове за тима. Това са Дженаро Гатузо, Джанлука Дзамброта и Кларънс Зеедорф. Алесандро Неста и Марк ван Бомел също си тръгват от "Сан Сиро", но не участваха в днешния двубой.

В мач без никакво значение Фиорентина и Каляри направиха 0:0. По-късно днес са останалите мачове от кръга, след които ще се оформи и крайното класиране.