"Червените" излязоха пределно мотивирани за двубоя, въпреки че наставникът им Стойчо Младенов бе наказан и неговият асистент Анатоли Нанков води отбора. В герой за "армейците" за пореден път през пролетния полусезон се превърна нападателят Жуниор Мораес, който отбеляза три гола.

Бразилецът откри резултата в 25-та минута с добавка на празна врата, а 10 минути по-късно удвои след грешка в защитата на ловчанлии. В самото начало на втората част Мораес оформи своя хеттрик, след като преодоля Илко Пиргов и вкара на празна врата.
В 64-та минута Пламен Крачунов направи 4:0, а Момчил Цветанов оформи крайния резултат малко след това.

Пенев: Надявам се и в Разград да играем с това настроение

Камата: Все още имаме шанс за Лига Европа

Другият претендент за титлата Лудогорец също не допусна грешка и спечели гостуването си на Калиакра в Каварна с 4:0. Головете за "орлите" вкараха Светльо Дяков, Иван Стоянов, Емил Гъргоров и Марселиньо. По този начин разликата от две точки между ЦСКА и Лудогорец се запази и титлата ще се реши в прекия двубой между двата тима идната сряда в Разград.

Петев: Сами се затруднихме срещу Калиакра

Отборът на Левски разгроми Видима-Раковски с 6:1 в Севлиево и почти си осигури виза за евротурнирите през следващия сезон, след като другите претенденти за Европа сгрешиха. Жуниньо отбеляза три гола за "сините", а по един добавиха Димов, Райков и Калво. Иво Иванов получи директен червен картон в 24-та минута, а Ангел Русев вкара почетния гол за Видима.

Ясен Петров: Трябва да вземем и мача със Светкавица

Черноморец стигна само до равенство 1:1 при домакинството си на Локомотив София, а същата съдба имаше и Локо Пловдив в мача си с Миньор Перник на стадиона в парк "Лаута". По този начин Левски се изкачи до третото място и има преднина от две точки пред Черноморец и Локомотив Пловдив кръг преди края. В последния си мач "сините" приемат последния Светкавица, предаде БГНЕС. 

Останалите резултати:

Славия - Монтана 1:1

Светкавица - Черно море 1:3

Берое - Ботев Враца 1:2.