Крайният срок за картотеките бе в полунощ на 4 септември. Новината бе придружена на официалния сайт на Вила с няколко изречения от клуба.

"Стан използва тази възможност и изказва дълбока благодарност на екипа, който го лекува, както и за подкрепата и любовта от феновете, съотборниците и всички във Вила. Благодарностите му се простират и до всички фенове, както и до други хора от целия свят, които го подкрепят в борбата му."

"Тази битка не е окончателно приключила. Стан трябва да спечели още победи в нея в дните, седмиците и месеците, които предстоят. Но той и семейството му са трогнати от подкрепата и искат да изпратят това съобщение до всички вас."

"От името на Стан, Астън Вила ви благодари за уважението към личното пространство и спокойствието на Петров в периода на неговата битка срещу левкемията."

Картотеката на българския футболист не означава, че Стилиян със сигурност ще играе до края на настоящия сезон. Но е жест, с който Вила подсказва, че капитанът е неизменна част от тима, информира ТопСпорт.