Двамата си бяха разделили по три победи през годината до този момент, като три от тях бяха на турнири от Големия шлем и на Олимпийските игри. Преди по-малко от месец пък Джокович спаси пет мачбола срещу шотландеца, за да стигне до титлата от Мастърса в Шанхай.

Двамата не разочароваха публиката в зала "О2" днес и отново направиха изключително драматичен мач, като отново сърбинът бе победител. Мъри бе перфектен в първи сет и го спечели с 6-4, без да даде нито една възможност за пробив на съперника си.

Джокович обаче се възползва от първия момент на колебание от страна на световния номер 3 и успя да пробие във втората част, след което опази преднината си, за да докара мача до трети сет.

Ноле успя да стигне до ранен пробив и в решаващата част, но Мъри се върна в мача и дори изглеждаше по-увереният тенисист в края на сета. За пореден път обаче световният номер 1 демонстрира феноменалната си устойчивост и борбеност и успя да стигне до решителен пробив, за да поведе с 6-5, след което да спаси две възможности за пробив пред Мъри и да стигне до крайния успех.

По този начин Джокович повече убедително в група А на Финалите на световния тур и може да се класира за полуфиналите още днес, ако Жо-Вилфред Цонга победи Томаш Бердих в късния мач.

Мъри от своя страна ще има нужда от успех срещу французина в последния си мач, ако иска да излезе от групата, предаде БГНЕС.