Тя говори за битката за благото на художествената гимнастика. Раева изказа своята благодарност на гласувалите за нея и бе много доволна, че е заслужила огромен вот благодарение на специалната кампания, която е провела, за да стигне до поста. Говори дори за избора на нов патриарх на българската православна църква и не пропусна темата Левски и Наско Сираков.

Илиана Раева оглави художествената гимнастика

"Направих своята изключителна честна и правилна кампания, исках да запозная всички с това, което искам да направя. Мисля, че съм запозната с тях, имам възможностите и качествата да ги разреша.

Програмата ми е много амбициозна. Тя не включва думите европейски и световни шампиони. Програмата е насочена във всички посоки – първо развитието на една единна методика за обучение на децата.

Моята методика всъщност е близка до тази на Нешка Робева, но всъщност е съобразена с времето, в което работим. Връщането на Нешка Робева е използване на един доказан опит, който обаче да бъде актуален сега. Нямаме за цел да върнем нещата към миналото.Разговорът с нея не е бил тежък, когато погледите ни са обърнати в една посока – бъдещето на художествената гимнастика, ние нямаме проблеми. Нашите проблеми са от съвсем друго естество. Сега ни остава най-тежкото, да убедим хората, че нашият път е правилният път.

Ще имаме сериозна информационна система, която в момента се изработва, за да вървим по правилния път и да популяризираме спорта. Ще настоявам всеки да си върши работата и ще държа на йерархията".

Тя изрази и надеждата си наистина "Газпром" да спонсорира федерацията по художествена гимнастика и обясни какъв е проблемът с футболния Левски и нейният съпруг Наско Сираков.

"Най-големият проблем на Левски е, че Наско не е в Левски. Според мен не го взимат в Левски е, защото той показа, че е човек, който ръководи по начин, по който не позволява да се излиза извън футболната игра. Той не е удобен. Наско не позволява на хора некомпетентни за футбола да взимат отношения към футбола, включително и на собствения си собственик. За мен категорично в момента хората в Левски са некомпетентни.

Наско може да се разбере с всеки един, но проблемът е, че не е удобен. Просто държи за развитието на футбола и не дава шанс на този, който не разбира.

Черното тото е най-страшното нещо за подрастващите спортисти. И то трябва да се спре, тъй като ще започне да съществува не само във футбола, а в други спортове", каза още Раева, цитирана от Novsport.

Батков: Поласкани сме от вниманието на ”Газпром”