Според медиите в Русия, настоящият атакуващ футболист на Кубан (Краснодар) е силно желан от московския гранд Динамо и негов трансфер към столичния тим изглежда твърде вероятен.

Въпреки, че изигра само 13 срещи за Кубан, Попето бе с основна заслуга за чудесното израстване на тима воден от опитния Юри Красножан, който се намира на четвърта позиция във временното класиране на Премиер лигата. Това от своя страна предоставя чудесни шансове и за атака на европейските клубни турнири в края на сезона, нещо което не се е случвало на клуба никога в най-новата му история.

От своя страна отборът на Динамо (Москва) се намира в истински подем под ръководството на румъснкия специалист Дан Петреску, който успя да вдигне на крака динамовци, които дълго време след старта на шампионата бяха на последните позиции, а играта бе повече от отчайваща. В момента московчани са в серия от пет поредни победи, една от които бе срещу големия опонент Спартак с разгромното 5:1, което докосна спонсорираният от "ВТБ" тим на само две точки от място в Зона Лига Европа.

Информациите около новата трансферна сага с Ивелин Попов не са много, но според запознати, ако Динамо плати около 3,5 млн евро Попето ще акостира на "Арена Химки", където ще си партнира в атака с големите звезди Кевин Курани и Саня Кокорин, информира ТопСпорт.