25-годишната Пиронкова се наложи над поставената под номер 3 Клара Закопалова от Чехия с 3:6, 6:4, 6:2 за 1:43 час.

"Щастлива съм. Като цяло съм доволна от начина, по който играх. Стартирах трудно, но условията малко трудни заради вятъра. В същото време топките и бяха доста бързи, тя удряше много здраво и ми трябваше време да се адаптирам. Мисля, че се справих и всичко свърши добре", коментира Пиронкова.

"Още в първия сет заиграх по-добре. От 0:4 успях да стигна до 3:4. Въпреки че тя взе сета, се чувствах по-уверена. Във втората част играх наистина добре. В третия също не започнах както трябва, но най-важното е, играх агресивно, търсих победата и я постигнах", каза още пловдивчанката, която обърна третия сет от 0:2 и 15:40.

На четвъртфиналите българката ще се изправи срещу защитаващата титлата си Мона Бартел от Германия.

"Очаквам труден мач. Тя е много добър играч. Тренирала съм с нея. В общи линии знам какво да очаквам. Познавам играта й, гледала съм я преди, но ще видим какво ще се получи на корта утре", каза Пиронкова, цитирана от БТА.

Пловдивчанката е доволна от свършената работа в подготовката за новия сезон.

"Тренирах добре в паузата между двата сезона. Работих за подобряване на всички компоненти от играта си, а също така и за физическа кондиция. Чувствам се уверена и имам голямо желание за игра", заяви Пиронкова.

Пиронкова е на 1/4-финал в Хобарт след обрат