"Почувствах едно облекчение, че съм взел правилно решение да отстоя моята позиция. Времето ще покаже дали съм постъпил правилно, но така го почувствах, като гледах как се случват някои неща в кухнята. Реших да действам по този начин", коментира Янчев.

"Никога не съм бил човек, който само живурка някъде. Това не го възприемам за нормално, камо ли в ЦСКА, където се бориш, и излизаш да побеждаваш. Безсмислено е само да стоиш на пейката. Независимо от статута ми на капитан, винаги съм мислил, че трябва да се боря и доказвам мястото си на терена. Никога не съм се отпускал. Никога не съм си мислил, че съм нещо по-специално в ЦСКА, като съм бил капитан", продължи доскорошният капитан на "червените".

Той също сподели, че знае кои хора в клуба са срещу него, но отказа да назове конкретни имена. "Може би атаките започнаха от април месец. Тогава нямах толкова близък контакт с треньорите. Имах период, в който бях треньор и имаше шанс да прекратя кариерата си, но после пак се наложи да играя заради проблемите с картотеките."

"Никога не са ме брояли за проблемен. Знам кои хора бяха срещу мен и до ден днешен са против мен. Това ги прави толкова жалки... в Борисовата градина се прегръщаме поздравяваме, а след това знам какво се случва. Аз никога не съм го правил."

"В ЦСКА никога не е спокойно. В това се убедих, след като изкарах толкова сезони на "Армията". Може би борба във всяко едно звено да вземе по-добра позиция. Не знам... Може би съм по-голям от повечето момчета в отбора. Но за мен не е важно да стоя зад компютъра. Винаги съм помагал на всеки един в отбора, когато има някакъв проблем", каза още Тодор Янчев, цитиран от Гонг.

Нефтохимик покани Тодор Янчев

Лъчо Танев: Проблемът на ЦСКА не са парите, а слабото ръководство

Вижте класирането и програмата в А група