Двубоят на "Ла Росаледа” бе изключително драматичен и равностоен. В типичния си стил възпитаниците на Тито Виланова имаха сериозно превъзходство по отношение на владението на топката.

От своя страна обаче домакините бяха много добре организирани в отбрана и изчакваха търпеливо всяка възможност за мълниеносните си контраатаки, предаде Novsport.

Все пак Барса първа нанесе своя удар след като в 8-ата минута Педро засече с глава центриране на Дани Алвеш отдясно - 0:1. Само четири минути по-късно обаче Хоакин Санчес изравни след като бе изведен на чиста позиция от Дуда - 1:1.

Последваха равностойни минути до края на първата част, за да се стигне до 49-ата минута, когато Жерар Пике отново даде преднина на блаугранас след страхотно подаване на Андрес Иниеста - 1:2. Гостите можеха да подпечатат успеха си в 67-ата минута, когато Меси бе изведен сам срещу стража на домакините, но стреля право в него.

Последва светкавична контра на Малага, която бе завършена безпощадно от Роке Санта Крус. Нападателят на домакините получи пас от Санчес и с удар от границата на наказателното поле не остави шансове на Пинто - 2:2.

Каталунците обаче реагираха като ужилени и успяха само в рамките на няколко минути да довършат своя съперник и дори можеха да победят с още по-изразителнен резултат.

В 76-ата минута след брилянтна комбинация между Фабрегас и Иниеста, последният бе изведен сам срещу Камени и нямаше как да сбърка от непосредствена близост за 2:3.

Четири минути по-късно Дани Алвеш напредна по дясното крило и с перфектно центриране сложи топката на главата на Меси, който я запрати неспасяемо в долния ляв ъгъл - 2:4.

По този начин Барселона продължава по категоричен начин на полуфинал, където вече ги чака тимът на Реал Мадрид.

Така футболният свят за пореден път притаява дъх в очакване на поредното Ел Класико.