Освен с големия брой попадения, срещата ще се запомни и с две спорни дузпи, отсъдени през първото полувреме от рефера от Южна Корея - Ким Ван Тае. В 38-та минута съдията посочи бялата точка в полза на Лудогорец, като съприкосновението в наказателното поле бе изключително леко за подобно отсъждане. Вратарят на Атлетико Паранензе хвана ъгъла при удара на Светослав Дяков, с което опази мрежата си.

Секунди след това главният рефер отново отсъди 11-метров наказателен удар, но в противоположния край на полето. Дузпата отново бе изключително спорна, но този път Атлетико се възползва от предоставения шанс и реализира чрез Елиас - 1:0. Малко преди двата тима да се оттеглят на почивка, бразилците стигнаха до втори гол. Елиас изведе чудесно Маркос, който прехвърли вратаря Власислав Стоянов за 2:0.

След почивката на стадион "Сан Педро" паднаха още шест гола. В 63-та минута защитата на Лудогорец в центъра на отбраната отново се пропука, а Дейвид стреля точно за 3:0. Минута по-късно Атлетико стигна до 4:0. Маркос успя да преодолее трима защитници на Лудогорец, за да реализира за 4:0.

В 72-та минута Жуниор Кешада успя да върне един гол в мрежата на бразилците, след като успя да мушне топката отблизо в мрежата на Алетико - 4:1. Неприятностите за българския тим не свършиха до тук. Лудогоец си отбеляза автогол в 74-та минута. След центриране от корнер, Георги Костадинов засече топката с глава в собствената си мрежа за 5:1.

Двата тима продължиха да бележат. Атлетико Паранензе тотално разби Лудогорец, след шести гол за бразилците, дело на Мануел за 6:1. Последният гол в мача бе в полза на тима от Разград. Жуниор Кишада реализира за 6:2. След чудесна комбинация между Ернандес, Костадинов и Кишада, последният успя да се разпише за втори път в мача, съобщи Гонг.

В първия двубой от турнира Марбея Къп, грузинският Торпедо Кутаси победи Рапид Букурещ след изпълнение на дузпи. Мачът завърши 1:1 в редовното време, а при дузпите грузинците спечелиха с 5:4.

След мача на Лудогорец ще се играе срещата Динамо Киев – Оцелул, която ще определи следващия съперник на българите.

Домусчиев: Затова сме в Испания, да ни набият канчетата и да се приземим