От щаба на "червените дяволи" за отправили запитване за нападателя, но от Тотнъм поставили цена от 80 млн. евро за футболиста си. Според информациите в Англия днес, изпълнителният директор на Юнайтед Дейвид Гил е имал разговор с президента на лондончани Даниел Леви, който информирал колегата си, че "червените дяволи" трябва да предложат рекордната сума, ако желаят двете страни да започнат преговори, съобщи Гонг.

В същото време, от Тотнъм вече запонаха преговори със съветниците на Бейл, относно подновяване на договора му на "Уайт Харт Лейн". Лондончани са готови да предложат на звездата си нов 5-годишен контракт със седмична заплата от 175 хил. евро.

Според различни източници, уелсецът изчаква, за да види дали Тотнъм ще успее да се класира за Шампионската лига през новия сезон, което ще бъде от основно значение за Бейл. Неотдавна той заяви, че би останал в настоящия си клуб, ако "шпорите" си осигурят място в най-силния клубен турнир на Стария континент.

Крилото на лондончани успя да привлече интереса и на испанските грандове Барселона и Реал Мадрид, както и френския ПСЖ, който показа, че не пести средства, за да постигне целите си.