Така жълто-черните не позволиха на баварския колос да направи требъл на домашна сцена и попречиха на новия треньор Хосеп Гуардиола да стартира с трофей.

Домакините от Дортмунд спечелиха тази купа за четвърти път от създаването й, а Марко Ройс вкара два гола за победата. Илкай Гюндоган добави още едно попадение, а Даниел ван Бюйтен от състава на "Байерн" си вкара автогол.

"Байерн" беше без титулярния си вратар Мануел Нойер, а заместникът му Щарке има вина за първото попадение в мача. Именно грешката на вратаря стана причина за първия гол в мача, а истинска буря от попадения се разрази в началото на втората част.

Най-напред Ариен Робен изравни с глава, завършвайки в 54-ата минута перфектна комбинация между Тиаго Алкантара и центриране на Джердан Шачири. В 56-ата обаче Даниел ван Бюйтен си вкара автогол, а минута по-късно Илкай Гюндоган завърши по чудесен начин контраатака. Той се спря на границата на наказателното поле и с техничен фалцов удар прати топката до гредата.

Футболистите от Мюнхен натиснаха здраво и в следващите 20 минути доминираха много сериозно, което обаче стигна само до едно попадение- на Ариен Робен в 64-ата минута за 2:3. 4 минути преди края на мача новото попълнение в редиците на Борусия Пиер-Емерик Обамеянг подаде на Ройс, който окончателно сложи точка на спора за 4:2.

В "Байерн" освен вратарят Нойер, липсваха също Франк Рибери заради контузия, както и Марио Гьотце, който дойде именно от "Борусия". Големият липсващ в отбора на Борусия пък беше арменският плеймейкър Хенрих Мхитарян, който дойде това лято от "Шахтьор" (Донецк).

"Това беше невероятен, страхотен мач за нашия отбор. Само след три седмици подготовка, с доста липсващи и напуснали играчи, и 14 дни преди началото на първенството моите футболисти играха така, сякаш няма да има утре, радваше се щастливият треньор на "Борусия" (Дортмунд) Юрген Клоп, предаде БТА.


[FutbolHD.ru] Borussia Dortmund 4-2 Bayern... by all-goals