Наследникът на сър Алекс бе брутално честен при оценката на своя състав, който бе надигран и разгромен с 1:4 от "Манчестър Сити" на "Етихад" в неделя.

Според него само слабостите на другите големи отбори през миналия сезон са позволили на „червените дяволи” да завършват с комфортните 11 точки аванс на върха и това е създало измамно усещане, че "Юнайтед" е с много пред другите.

Мойс споделя, че бройката играчи в състава му не е малка, но му трябват "един или двама" нови, които могат директно да играят като титуляри. Очаква се "Юнайтед" да се върне с оферта за Андер Ерера през януари, след като сделката с "Атлетик Билбао" пропадна в края на летния трансферен прозорец.

"Не мисля, че броят на играчи е проблемът, имаме достатъчно. Може би трябва да работим за привличането на нови играчи, които да са готови веднага да заиграят в първия отбор, това е разликата. Трябваха ни един или двама, които веднага да са в отбора. Но и това ще се случи. През лятото знаехме, че това трудна задача", казва Мойс, цитиран от "Индипендънт".

От думите му личи, че иска нови креативни халфове. Самият факт, че предпочита да пуска Майкъл Карик пред Том Клеърли и Андерсон показва какво е мнението му за организаторските способности на последните двама. Кагава и Нани пък досега не успяват да спечелят доверието на шотландеца и получават само редки шансове да влязат на терена, предаде Novsport.

Вижте класирането и програмата във Висшата лига