Серхио Агуеро се разписа на два пъти за победителите, а звездата на "червените дяволи" Робин ван Перси не взе участие в двубоя заради контузия.

Вижте снимки>>>


Аржентинецът Агуеро откри резултата в 16-ата минута след центриране отляво на Александър Коларов. В последните секунди на първото полувреме Яя Туре се разписа за 2:0 след изпълнение на корнер и асистенция на Алваро Негредо.

В началото на втората част отново Агуеро покачи на 3:0, като този път последното подаване отново беше на новото попълнение на Негредо. В 50-ата минута Самир Насри реализира четвъртото попадение във вратата на "Юнайтед", след ново неразбирателство в защитата на гостите.

В края на срещата Уейн Рууни реализира почетното попадение за шампионите, изпълнявайки прецизно пряк свободен удар, информира БТА.

След тази победа "Сити" има актив от 10 точки на трето място във временното класиране. "Юнайтед" е със 7 точки, на осмата позиция.

В другия късен неделен мач "Тотнъм" победи трудно с 1:0 като гост новака "Кардиф". Бразилецът Паулиньо се разписа в последните секунди на добавеното време.

"Шпорите" имат актив от 12 точки и се изравниха на върха с лидера "Арсенал". "Кардиф" заема 16-а позиция във Висшата лига.

”Арсенал” оглави класирането след победа над ”Стоук”