Оранжевите събраха 72 кръг преди края, а след тях е ЦСКА със 71. Срещата можеше да мине и като задочен дуел между първите двама в класирането при голмайсторите Мартин Камбуров и Уилмар Джордан, като колумбийският голмайстор днес вкара две попадения.

Така двамата тима се изравниха на върха в листата при голмайсторите с по 20 гола. В игра се появи и левият бранител на "Литекс" и младежки национал Антон Недялков, който се контузи преди Нова година и почти 6 месеца лекуваше контузия.

След няколко разменени атаки гостите откриха резултата в 23-ата минута. Васил Божиков проби от ляво и центрира. Джордан прати топката в гредата с глава, оттам тя отиде в Цветанов, който я вкара в мрежата. В 32-ата минута пас от дълбочина на Николай Бодуров намери Славчев, който обаче беше спрян със сигнал за нарушение срещу Грънчов.

6 минути по-късно Джордан покачи на 2:0 за гостите след пробив от дясно на Цветанов, като колумбиецът получи топката пред голлинията и без проблеми я вкара в мрежата. В края на частта Славчев от 10 метра стреля над гредата. Началото на второто полувреме беше вихрено за гостите, които в рамките на 8 минути вкараха три гола и оформиха истински разгром за Локомотив.

В 50-ата минута Уилмар Джордан вкара трети гол. Нападателят бе намерен много добре в наказателното поле от Страхил Попов и с мощен шут по диагонал прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на домакините.

Само след пет минути Литекс. Момчил Цветанов завърши с голов удар многоходова комбинация в наказателното поле на Локомотив- 4:0. Симеон Славчев вкара за 5:0 в 58-ата минута след пробив през центъра и топовен удар в долния десен ъгъл., съобщи БТА.

Положенията пред вратата на домакините продължиха, като в 70-ата резервата Данило Асприля нахлу по крилото и можеше да вкара 6-и гол, но стреля в аут.