Нулевото реми остави ЦСКА на трето място в класирането за сметка на "Литекс", който излезе на втората позиция след разгромна победа с 5:0 като гост над "Локомотив Пловдив".

"Ботев" започна по-настойчиво и имаше териториално превъзходство в началните минути. В седмата минута домакините изпуснаха най-добрата голова възможност до почивката, след като Сърджан Лукин напредна в наказателното поле, но ударът му бе отразен с крак от вратаря на ЦСКА Райс Мболи, а при добавката на Ферибори Доре защитник в червено изби пред голлинията.

През втората част ЦСКА подобри значително играта си и погледна по-смело в атака. В 57-а минута Емил Гъргоров бе близо до гол за "червените" след добро изпълнение на пряк свободен удар пред дъгата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб.

Постепенно темпото на игра спадна в топлото време и головите положения почти липсваха. Най-добрата атака организираха гостите от София в 79-а минута, когато влезлият като резерва Неманя Милисавлевич изведе Тони Силва на стрелкова позиция, но ударът на последния не намери целта, информира БТА.

В добавеното време "Ботев" можеше да измъкне трите точки, но удар на Александру Куртеан срещна гредата.