Европейската футболна централа (УЕФА) ще разследва отборите на "Базел" (Швейцария), "Галатасарай" (Турция) и "Борусия Дортмунд" (Германия) заради безредици на феновете по време на снощните мачове от груповата фаза на Шампионската лига.

От УЕФА уточниха, че привържениците на тези отбора са хвърляли на терена фойерверки и други предмети. Случаите ще бъдат разгледани от Дисциплинарната комисия на УЕФА на 16-и октомври. Санкциите може да бъдат наложени още преди следващите мачове в турнира.

"Базел" е съперник на българския шампион "Лудогорец" в Шампионската лига. Швейцарският шампион победи снощи "Ливърпул" с 1:0, а феновете са хвърляли предмети по терена, предаде БТА.

"Лудогорец" приема "Базел" в третия кръг в група "В" на 22-и октомври, а гостува на швейцарския шампион на 4-и ноември. УЕФА вече наложи на "Базел" двегодишен изпитателен срок заради нередности от страна на привържениците през миналия сезон в Лига Европа.

Феновете на "Галатасарай" хвърлиха сигнални ракети по време на загубата с 1:4 от "Арсенал" в Лондон, което наложи срещата да бъде прекратена за няколко минути през първото полувреме.

Привържениците на "Борусия Дортмунд" направиха същото при успеха с 3:0 като гост над "Андерлехт".