Той изтъкна, че задачата пред отбора е класиране за Европейските клубни турнири, а за титлата може да се мисли от следващия сезон. Тонев говори след редовна среща на Управителния съвет на столичани, на която са обсъдени финансови и други текущи въпроси.

"Първа точка от дневния ред беше запознаване с финансовото състояние в клуба, както и запознаване с изплатените задължения за "Левски" до момента. До момента от 1 март досега са изплатени общо 700 хиляди лева на бивши треньори, футболисти и клубове, както и 2 милиона лева, които са дължими като заплати на футболисти, треньори и персонала на "Левски". Към тази сума ще добавим и сумата, изплатена към НАП. Общо сумата, която е изплатена, за последните шест месеца, надвишава 3 милиона лева стари задължения.

Остават ни още 400 000 лева задължения към бивши футболисти, треньори и клубове, които сме си поставили за цел да изчистим до 31 декември 2015 година, така че да не дължим догодина пари на никого, освен на НАП", заяви Тонев, цитиран от БТА.

"Другата ни задача беше да се плащат редовно възнагражденията в "Левски". Към днешна дата заплатите се изплащат регулярно, както и текущите ни задължения към НАП. Това си поставихме като цел, когато влязохме като собственици в "Левски", да спазваме изключителна финансова дисциплина и го правим", допълни той.

Тонев заяви, че следващата сряда клубът ще представи нов голям спонсор, след като вече беше подписан 3-годишен контракт с "Виваком". "С подписването на тези два рекламни договора бюджетът за 2015/2016 до голяма степен е осигурен. Стараем се да набавим средства по всякакви начини. Минаха времената, в които някой ще дойде тук и ще изсипе една камара пари. Поради тази причина бяха намалени заплатите и някои други разходи", обясни Тонев.

Той беше категоричен, че ръководството твърдо подкрепя старши треньора Стойчо Стоев и спортния директор Георги Иванов, въпреки колебливите резултати на представителния отбор.

"Не виждам никаква причина да нямаме доверие нито в спортния директор, нито в старши треньора. Имах разговор с Георги Иванов и със Стойчо Стоев и смятам, че помежду им няма никакви различия", заяви Тонев.

"Дотук има обективни фактори за колебливите резултати. Има мачове, в които завършваме с по 6 човека юноши на по 20 години на терена. Няма човек в клуба, на който да не му е ясно, че при наличието на тези млади играчи и с толкова много нови попълнения, ще трябва време. Още един нов очакваме и другата седмица. Не може и е малко вероятно този отбор да показва постоянни игри на този етап.

Естествено очакваме пълно себераздаване и максимална агресия, а иначе се вижда, че и публиката, която ни подкрепя безрезервно, ни изпраща с аплодисменти, дори при по-лоши резултати. Хората ще простят тези грешки. Това, че футболистите ни са млади, може да оправдае някои неща, но не може да оправдае липсата на желание, липса на агресия и това да не тичаш 90 минути и не да даваш всичко от себе си. Това е основната ни критика в последните два мача", каза още той.

Управата на "Левски" има ясна визия как да стабилизира клуба финансово, а до края на октомври ще изиска от спортно-техническото ръководство и план за развитие на отбора през следващите две години.

"През цялата тази година целта е една - да бъде стабилизиран "Левски" финансово. Имаме ясна и точна визия как да стане това. Да се изплащат дълговете, възнагражденията на хората, които имат договори с клуба, да се гради отбор. До края на октомври от спортно-техническото ръководство ще трябва да ни представят план за следващите две години, как ще бъде развиван първия отбор. Същото и за ДЮШ с Даниел Боримиров и Станислав Ангелов. През този сезон "Левски" трябва да се класира да играе в европейските клубни турнири. Догодина да градим отбор, който да се бори за шампионска титла", заяви Тонев.

На УС е обсъждан и въпроса с юбилейния мач срещу "Юргорден", който ще отбележи 50-години от дебюта на "сините" в европейските турнири. Тонев каза още, че сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" ще бъде готов през октомври, но все още няма яснота кога ще може да приема публика. От Националния клуб на привържениците призоваха феновете за по-голяма активност и по-чести посещения на мачовете на отбора.

"15-20 процента от бюджета могат да се осигурят от продажба на билети и абонаментни карти. Просто трябва повече активност и идване на стадиона. Тежко е след шест години на мъки да си на всеки мач, трудно да се премине през нов нулев период, който трябва да изтърпим, но в крайна сметка "Левски" е нещо, заради което си заслужава. "Левски" е кауза и заради тази кауза ние трябва да бъдем на стадиона", каза председателят на НПК Степан Хиндлиян.

Гонзо: На кантар съм да си тръгна от ”Левски”