В полезрението на специалиста са редица имена, но основната му цел е българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, който понастоящем е лидер сред реализаторите на английската Висша лига.

Изданието цитира и английският вестник "Дейли Мейл", който упоменава, че трансферната сума, която баварците са готови да платят е 15 милиона евро, а тя напълно удовлетворява ръководството на "червените дяволи".

Българинът наниза 20 гола от началото на сезона в Премиършип, но въпреки това остана резерва в последните срещи, а и все още не е подписал нов договор с гранда от Манчестър, макар че това се очакваше да стане до края на отиващия си месец март.

Интерес към българския нападател има и от Италия, но Бербатов едва ли ще се отправи в тази посока, коментират двете издания.

Данчев: Кой каза, че Юнайтед продава Бербатов?

Другите имена в списъка на Хайнкес са на 23-годишния Фабио Коентрао от Бенфика, чиято висока цена от около 25 милиона евро е принудила специалиста за резервен вариант и той е намерил такъв в лицето на бранителя на Аякс Грегори ван дер Вил, чиято цена е по-приемлива - 10 милиона евро.

Новият наставник на "баварците" ще предприеме сериозна офанзива на трансферния пазар, като ще се пробва да привлече 24-годишния Иво Иличевич от Кайзерслаутерн, вратаря на Шалке Мануел Нойер, както и германския национал на Манчестър Сити Жером Боатенг.

Сега остава ръководството на отбора да предприеме действия по привличането на набелязаните цели, а според някои информации хора на Байерн вече са се свързали с колегите си от Манчестър Юнайтед и са започнали разговори по осъществяването на сделката по привличането на Бербатов, информира Novsport.