Тя пристигна в ранния следобед в София и веднага отпътува за Пловдив, за да разговаря с ръководството на Локомотив Пловдив относно бъдещето на футболиста.

“За съжаление от Левски не пожелаха да го изчакат”, каза Ба, след като "сините" отпратиха Карвальо заради травмата в рамото му.

Ето какво каза Ба на летище София:

- Мадам Ба, тази Ваша визита в България заради Базил де Карвальо ли е?

- Да.

- А какво се случва с него, с договора му с Левски, Локомотив Пловдив?

- Чуйте, към момента делото и процесът са във ФИФА. Следователно чакаме, ако ФИФА оторизира Базил, да преподпише договор с клуб по свой избор, ако има такъв. Знаете, има два месеца до края на трансферния пазар. Така че господин Коко Динев каза, че ако играчът иска да се върне при него, той ще преподпише договор. Това е.

- Но Българският футболен съюз не приема да го направи (да го картотекира) защото според тях той има договор с Левски. Какво може да направите относно това?

- Не знам. Трябва да се разтълкува от ФИФА. Той трябва да играе, трябва да живее.

- Ако в един момент от Левски решат, че искат да си върнат Базил де Карвальо, това възможно ли е?

- ФИФА трябва да реши. В момента не може да се направи нищо по отношение на самата мен и на играча. Смятам, че ще намерим решение, защото за мен това е нормално, все пак съм агент. Но за съжаление, от Левски не пожелаха да го изчакат. Така ФИФА сега трябва да даде становище.

- А договорът с Локомотив Пловдив за какъв период ще бъде?

- Първо трябва да се срещна с хората от Локомотив Пловдив. Но Базил е добър нападател и той ще види какво му предлагат.