"Шпорите" се насладиха на успехи над Интер и Милан в Шампионската лига, но мечтата за нов поход в турнира през следващата година е на път да се изпари. Евентуална загуба от Челси този уикенд и успех на Манчестър Сити на Уест Хем ще остави Тотнъм на седем точки зад "гражданите" и четвъртото място във временното класиране.

Добрите игри на Джърмейн Дефоу, Роман Павлюченко и Питър Крауч бяха в основната на миналогодишния успех на лондончани. Тази година обаче нападателите се представят доста по-слабо.

"Това е просто една от онези години… По принцип, Дефоу вече трябваше да има 18 гола на сметката си. Но ги няма. Крауч не вкара много, разписа се предимно в Европа. Все още сме в играта, но без нападател, който да вкарва колкото се очаква от него", коментира Реднап.

"Иска ми се да взема нов нападател, ако мога", отсече мениджърът на Тотнъм.

"Но те трудно се намират. Пробвахме за Джузепе Роси миналата година, но изведнъж се оказа, че струва 35 милиона лири. Търсим футболисти, но не за такава сума. Трудно е, защото всички ги търсят. Всичко зависи от президента на клуба. Търсим из целия свят, но навсякъде футболистите струват големи пари", продължи той.

"Не можем да си позволим и Диего Форлан. Той иска по 120 хиляди лири на седмица", каза още мениджърът на Тотнъм, цитиран от Гонг.