По-рано днес, Модрич заяви:
"Искам да напусна Тотнъм. Челси пък са страхотен тим, а аз искам да остана в Лондон. Искам да се разделим с Тотнъм като приятели. Насладих се на времето си тук, но е време да погледна към друг тим. Имам договорка със собственика. Когато подписах новия си договор, той каза, че ако друг клуб ме поиска, Тотнъм ще обсъди офертата. Челси е голям тим с амбициозен собственик. Те имат страхотни играчи и се борят за титлите във Висшата лига и Шампионската лига".

"Сините" вече отправиха една оферта за играча в размер на 22 милиона паунда, която бе отхвърлена с насмешка от Тотнъм. Президентът на Тотнъм Даниел Леви реагира моментално и сподели пред сайта на тима:

"Искам да стане абсолютно ясно на всички, че както казах и преди, нито един от нашите основни играчи няма да бъде продаван това лято. По отношение на Лука Модрич, ние не сме готови да го продаваме, на каквото и да е цена, не само на Челси, но и на всеки друг клуб. Ние изграждаме боеспособен тим за бъдещето и желаем да играем на най-високо ниво".

Леви добави:
"Изказахме позицията пред Челси в писмен вид. Те решиха да ни игнорират и след това отправиха публична оферта. За да избегнем всякакви съмнения, аз искам да кажа, че ние няма да започваме преговори, с който и да е клуб за Лука. Считаме този въпрос за приключен!", заяви Даниел Леви, цитиран от БГНЕС.