Вияш-Боаш, който бе асистент на Жозе Моуриньо по време на престоя на "Специалния" начело на "сините" от Лондон, изведе Порто до три купи през първия си сезон начело на "драконите".

33-годишният наставник обаче плати вчера неустойката от 15 милиона евро, която бе записана в договора му с "драконите" и днес се разбра с тима от Западен Лондон.

От Челси съобщиха, че Вияш-Боаш е подписал договор за три години и започва моментално работа на мястото на Карло Анчелоти, който бе уволнен в края на миналия месец, предаде БГНЕС.

"Сините" обявиха на официалния си сайт: "Футболен клуб Челси се радва да обяви, че Андре Вияш-Боаш ще бъде новият мениджър на тима. Той подписа договор за три години и ще започне моментално работа. Андре бе прекрасен кандидат за поста. Той е един от най-талантливите млади мениджъри във футбола в момента и постигна толкова много за толкова кратко време. Неговите амбиции и решимост съвпадат с тези на нашия тим и ние вярваме, че с Андре начело, нашият клуб ще запише успехи както у дома, така и в Европа".

От тима от Западен Лондон добавиха: "Андре ще покаже треньорските си умения в клуб, който познава много добре, тъй като вече работи тук цели три години. Той е искрено уважаван в Челси и всички в клуба очакват с нетърпение да започнат да работят с него".

Вияш-Боаш иска от Абрамович 80 млн. за селекция

Порто към Челси: Мутиньо и Фалкао струват 62 милиона лири