Трика прекара няколко години на "Българска армия" и вдигна няколко трофея с ЦСКА, и предупреждава Стяуа да се страхува най-вече от феновете на "червените", които според него са "фанатично настроени и много организирани".

Пред GSP Трика разкрива тайни от кухнята на ЦСКА.

"Няма да е никак лесно. Мина известно време, откакто не съм в България, но знам много за тамошния футбол, и честно казано, не мисля, че има изявен фаворит в този сблъсък," казва той.

"Хубаво е да сме оптимисти за Стяуа, но по-добре да разучим противника из основи. Ще бъде интересно, и трудно, и за двата отбора. Мисля обаче, че румънският футбол е по-силен от българския, затова Стяуа има леко предимство."

"За да се поздравят с успех, от Стяуа трябва да победят с поне два гола разлика в първия мач, тъй като той е в Румъния. Българските фенове са фанатици и когато изпълнят стадиона, правят страхотна атмосфера, както бе някога на "Генчеа", продължава Трика.

"Според мен, техните фенове са по-бурни от тези на Стяуа. За Стяуа определено е негатив, че няма да играе на своя стадион."

"За треньора на ЦСКА знам, че е играл в Румъния, и също така е бил преводач на Йоан Андоне, преди да поеме отбора. Той е добър треньор, говори румънски, и мисля, че знае достатъчно за Стяуа," разказва още Трика, цитиран от Гонг.

"ЦСКА винаги се бори за трофеите в България, това е традицията. Шансовете са изравнени, и не мисля, че има ясен фаворит в мача със Стяуа. Ще се нуждаят от максимална концентрация, за да продължат напред в Лига Европа," споделя той.

"31 титли в България със сигурност означават, че ЦСКА е силен тим," завършва Трика.

"ЦСКА е това в България, което е Стяуа в Румъния!"