Откакто бе уволнен от първия тим, Марков е сред най-яростните противници на управлението на четвъртите в света.

"Ако имам съмишленици, разсъждаващи като мен, със сходни на моите принципи за футбола, може да се помисли по този въпрос. Няма аз да търся тези хора. Аз достатъчно ясно казвам моите виждания по отношение на това, което се случва в българския футбол. Няма да ходя да кандардисвам хората за някаква фикс идея".

"Но не мога да не взема отношение към това ръководство, което не прави нищо. Във времето тези хора показаха, че не са в състояние да направят нещо позитивно за футбола ни", отсече Марков в интервю пред "7 дни спорт".

"Боби Михайлов не може да носи отговорност. Освен да сменя треньори, той нищо друго не прави. Той има два приоритета, единият е да сменя национални треньори, а другият е съдийската комисия", твърди още специалистът.

"Смятате ли, че ако тези хора са направили нещо за българския футбол, ще стоят и няма да ми опонират? Ще излязат и ще кажат: "Ето, ние направихме това, второ, трето, десето".

"Сегашното ръководство се дразни от това какъв бил Христо Бонев, какъв бил Пламен Марков и казва: "На тях ли ще отговаряме?". Разбира се, че на тях ще отговаряте. Аз имам право на мнение като гражданин. Освен това не съм никой в българския футбол", категоричен е Пламен Марков, цитиран от livesport.