Двубоят започна повече от добре за домакините, които поведоха в резултата още в 7-та минута, когато Полга намери Карисо, който се разписа за 1:0. Домакините удвоиха своята преднина в 58-та минута, когато Ван Волфсвинкел вкара от дузпа за 2:0. Само четири минути по-късно в 62-та минута Перейра сложи топката на главата на Капел и той направи резултата 3:0.

В 66-та минута Капел отново с глава вкара своя втори гол в срещата и покачи преднината на Спортинг на 4:0. Гостите от Жил Висенте отбелязаха почетно попадение в 75-та минута, а негов автор бе Роберто. В 79-та минута падна първият гол на Божинов в мача. Карийо центрира в наказателното поле на Жил Висенте, където българският нападател засече подаването и с крак прати топката под плонжа на Адриано за 5:1. Божинов реализира второто си попадение в продължението на мача, когато Диего Рубио намери българина, който от малък ъгъл от вратарското наказателно поле вкара за крайното 6:1.

След тази убедителна победа Спортинг Лисабон се изкачи на трето място във временното класиране с актив от 17 точки и по-добра голова разлика от Брага и Маритимо.

На върха с по 20 точки са отборите на Порто и Бенфика, информира Гонг.

Божинов: Щастлив съм, но важното е само отборът да побеждава


Треньорът на Спортинг: Самочувствието на Божинов се възвръща