Нападателят, който отбеляза два гола при успеха с 6:1 на своя клубен Спортинг Лисабон срещу Жил Висенте сподели, че за него е най-важното не да бележи, а "лъвовете" да побеждават.

"Щастлив съм, защото това са първите ми попадения в официален мач след трансфера ми в Спортинг през лятото", заяви Божинов.

"Лично за мен бе от изключително значение да се "отпуша", но по-важното е, че отборът победи, защото искам да бъдем постоянни и да вървим напред. Аз искам да играя и да бележа, но резултатите на тима са над всичко, тъй като тук слаби футболисти няма. Днес вкарах два гола, но искам да вкарам и в следващия мач. Мисля, че отборът има нужда от всички ни, за да печели. Не само някои мачове, а титли и купи. Убеден съм, че ще спечелим всичко догодина", допълни българинът.

След което бе попитан защо говори догодина, а не за настоящия сезон: "Нормално е да се очакват само победи от Спортинг, но аз, треньорът, а и съотборниците ми да искаме да побеждаваме. Има обаче още много мачове и е рано да се говори за титла", сподели Валери Божинов, цитиран от ТопСпорт.