Треньорът на "жълто-черните" Милен Радуканов разполага с едва 17 полеви играчи, от които един ще отпадне от разширения състав в деня на мача. В групата се завръща Емил Аргиров, който се контузи в мача срещу Сливен в края на август и от тогава не е играл в официална среща.

В петък сутрин "канарите" направиха последната си тренировка в Пловдив. В 8.30 сутринта в събота отборът потегля към курорта Албена, където ще се проведе и последното занимание преди двубоя със "соколите". Веднага след тренировката днес Милен Радуканов сподели пред медиите очакванията си за предстоящия мач.

"За съжаление тепърва ще се запознавам с отборите в Източната "Б" група. Изгледах един мач на Спартак и разговарях с Марин Бакалов и Коце Видолов, които познават противника, така че имам някаква представа за този отбор. Правим всичко възможно да се подготвим максимално добре за този мач. На този етап не ме интересува толкова играта, колкото резултатите. За да изградим стил ни е нужно време. И това ще стане, но в момента на нас ни трябват победи и искам футболистите да дават максимума от себе си, за да ги постигнем. След това ще търсим стила и облика на отбора", заяви Радуканов.

Наставникът на Ботев призна, че в момента вниманието е концентрирано върху работата с отбора и подготовката му за следващите мачове, а селекцията засега остава на заден план.

"За съжаление имаме само 17 здрави полеви футболисти. Това е потенциалът, с който разполагаме в момента и трябва да се оправяме с него. В каквото и състояние да са играчите, ние трябва да извлечем максимума от тях и да печелим. Не искам да коментирам какво се е случвало преди и как са били подготвени, не би било коректно да го правя. Доволен съм от старанието, което момчетата показаха през седмицата и отиваме във Варна за победа."