Договорът на 30-годишния българин с Манчестър Юнайтед изтича през следващото лято и той става свободен агент. Ако Наполи се класира на осминафиналите на Шампионската лига, обаче, ръководството на клуба иска да привлече класен нападател още през зимата. Тук основен проблем за евентуалния трансфер на Бербатов на "Сан Паоло" е, че българинът вече е играл за Манчестър Юнайтед в турнира и няма право да се състезава за друг състав до края на сезона, информира БТА.

Пречка може да се окаже заплатата на Бербатов, който получава нетно възнаграждение от над 4 милиона лири на сезон. Наполи също така ще трябва да се справи и със сериозния интерес към българина от страна на редица клубове от Европа, сред които Милан, Ювентус, Валенсия, Шалке 04, Галатасарай и няколко английски отбора.

Друга опция пред Наполи за засилване на атаката е 30-годишният хърватски нападател Младен Петрич. Той също има договор до лятото с Хамбургер, но германците не участват в европейските клубни турнири, а и неговата заплата е доста по-ниска от тази на Бербатов.

Бербатов в борба за най-популярен играч в света