Островитяните поведоха в 23-ата минута, когато Виктор Касадесус получи топката на границата на наказателното поле, финтира защитник и вкара с техничен удар по диагонала.

В 54-ата Гранада изравни чрез Гилерме Сикейра, който материализира асистенция на Франко Хара. Само пет минути по-късно домакините отбелязаха ново попадение с красив изстрел от 23 метра на изживяващи голяма лична драма Карлос Мартинс, чийто 3-годишен син е в болница и чака трансплантация на костен мозък.

Преди двубоя играчите на Гранада излязоха на терена с голям транспарант в подкрепа на своя съотборник, а Мартинс показа мъжка игра, която се увенча с този гол.

В 61-ата минута, само 2 минути след втория гол на Гранада, феновете на домакините направиха голяма глупост и провалиха устрема на своя отбор, като уцелиха страничния съдия с увит в плик предмет, съобщи Гонг.

Реферът получи травма в областта на лицето му, по което имаше кръв и не успя да продължи срещата. Мачът веднага бе спрян, а арбитрите се прибраха в тунела.

Малко след това официално бе съобщено, че мачът на стадион Нуево Лос Карменес е прекратен. Тепърва испанските футболни власти ще решават как да процедират - дали мачът ще се доиграва, дали ще бъде присъдена служебна загуба на домакините, които водеха с 2:1 преди инцидента или ще се реши нещо друго.