Тъмнокожата дама претендира за 20% комисиона от трансфера на на­падателя във Фрайбург през лятото. Това съобщиха адво­катите й Стоян Донков и Слави Харалампиев от Пловдив. Делото ще се гле­да в Софийски град­ски съд.

"Внасяме ис­ка след дълга корес­понденция с Лев­ски, откъдето отказ­ват да платят", обясни Донков. През 2010-а мадам Ба е агент на Гара при трансфе­ра от Локо (Пд) на "Герена". Дембеле подписва със "си­ните" за 3 г. Преди да е изте­къл договорът отива в Гер­мания за 2,3 млн. евро.

В исковата молба мениджърката се позовава на договор между нея и Левски, спо­ред който, ако футболистът бъде продаден предвари­телно, то от "Герена" трябва да й заплатят 20% от транс­фера. Сумата излиза 460 000 евро, но се увеличава с 18 876 заради лихвите.

Мадам Ба ще представи по делото договор с Лев­ски от 9 юни 2010 година, корес­понденция с искане за до­броволно плащане, писмо от Фрайбург за при­добити права на Дем­беле и уверение за регистрацията й във френската футболна федерация.

Ще бъ­дат изискани доку­менти по сделката от Германия.
"Ще иска­ме да бъде повикан като свидетел Дембе­ле, както счетоводна експертиза на Левски кога точно са получили парите", обяви Донков.

"Делото е за изясняване на отношенията между Левски и мадам Ба, а не за футболиста."

Исковата молба ще бъде внесена в понеделник. След като отиде в Левски, напа­дателят разтрогна договора с мадам Ба и нае други аген­ти. Въпреки това тя твърди, че е била страна по прегово­рите за продажбата му във Фрайбург, съобщи Novsport.