Първи на корта излезе петкратният първенец Федерер, който се наложи с 6:2, 2:6, 6:4 над Жо-Вилфред Цонга. Любопитното е, че само преди няколко дни двамата играха на финал на турнира в Париж, когато победител отново излезе швейцарецът. Въпреки, че играха три сета, двубоят между двамата продължи само 88 минути.

84 минути пък продължи финалният трети сет на двубоя между Рафаел Надал и Марди Фиш, в който испанецът се наложи с 6:2, 3:6, 7:6 (3).

Рафа започна силно и спечели първата част за около половин час, но през втория сет тотално изгуби началния си удар и позволи на Фиш да се върне в срещата.Мачът можеше да приключи и по-рано, в края, при 5:4, Надал пропусна два сетбола.

Така изключително интересни ще се окажат двубоите от втори кръг. Тогава Рафаел Надал ще се изправи срещу големия си съперник Роджър Федерер, като победителят до голяма степен ще си гарантира първото място в групата. В другата среща пък ще спорят Цонга и Фиш. Тези срещи ще бъдат във вторник.

Днес ще се изиграят и първите два двубоя от Група "А". В минутите след 16:00 часа наше време на корта ще излязат местният фаворит Анди Мъри, чийто първи съперник ще бъде световният №5 Давид Ферер (Испания).

В късната сесия пък (след 22:00 часа) в игра ще видим и световният №1 Новак Джокович, който ще играе с Томаш Бердих (Чехия), съобщи ТопСпорт.