Английски запалянко е със счупена ръка след сбиване в София, съобщи британският в. "Таймс".

Журналистът Хенри Уинтър разпространи новината в Туитър.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ С АНГЛИЙСКИТЕ ФЕНОВЕ ИЗ СОФИЙСКИТЕ УЛИЦИ>>>

От неделя вечер хиляди английски фенове са в столицата за мача срещу България тази вечер от 21,45 ч, като по традиция гостуването на "трите лъва" е свързано с опасения от хулигански изблици.

Близо 6000 англичани атакуваха Прага в петък за мача с Чехия (1:2), а у нас се очакваха около 4000, макар само 3130 да имат билети за двубоя.

Снимка: Павлин Даскалов

Снимка: Павлин Даскалов

Същевременно "Дарик" съобщи за още два инцидента в неделната вечер, когато британци са потърсили медицинска помощ. Единият е станал на ул. "Кърниградска", а другият - в на ъгъла на "Цар Асен" и "Солунска".

Около хиляда англичани се събраха в неделната вечер около НДК, като голяма концентрация имаше в заведението "Сити Стейдж", а в понеделник от обяд групи се виждат по заведеия на бул. "Витоша" и из други улици наоколо в центъра на столицата.

Към 15 часа положението в центъра на София бе спокойно, стотици англичани пиеха бира и бяха "опаковали" със знамена на знайни и незнайни отбори заведенията.

Снимка: Венислав Кирилов

Няколко подпийнали мъжаги на средна възраст от Острова си спретнаха състезание с тронинетки, като двама паднаха, което развесели тълпата.

Но засега поне на по-големите улици няма инциденти, а присъствието на полиция е осезаемо.

С напредването на времето и чашите алкохол на английските фенове, инциденти имаше, но леки. В тях обаче нямаше замесени български фенове, а полицията предотврати по-сериозни ексцесии. 

Всичко се размина с хвърлени чаши и столове в някои заведения, както и спречквания между англичани от различни клубове, но нищо сериозно.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯТА С АНГЛИЙСКИ ФЕНОВЕ В СТОЛИЦАТА>>>

Снимка: Венислав Кирилов

Снимка: Павлин Даскалов

Снимка: Павлин Даскалов