Арсенал има нова цел номер едно за свой нов мениджър от лятото на 2020 г., гръмнаха медии, близки до клуба в Северен Лондон.

До днес за абсолютен първи избор на гранда се смяташе Брендън Роджърс, който води Лестър към върховете на Висшата лига в момента.

Ситуацията обаче е следната - Арсенал иска Роджърс сега, а не след сезона. И е готов да плати неустойката, вписана в контракта му с "лисиците". Клубът му обаче, както и самият северноирландец, за момента не желаят да слушат предложения.

Лестър е трети в първенството и преследва място в топ 4, умело направляван от Роджърс.

За след сезона, ако се стигне до решение дотогава Арсенал да се води от временния наставник Фреди Люнгберг, фаворит вече е Диего Симеоне от Атлетико. Аржентинецът е отдаден на работата си в Мадрид, но е възможно да бъде изкушен от възможността за промяна след 8 години в клуба от "Ванда Метролитано".

Феновете са разделени, но едно е ясно. Те искат следващият мениджър на "топчиите" да е част от проект, който да е поне с визия към следващите 4-5 сезона.

Експериментът с Унай Емери се провали след едва 18 месеца на испанеца начело и Арсенал рискува да изпадне в спиралата на честа смяна на мениджъри, ако отново сбърка в избора.