Месут Йозил е най-скъпоплатеният играч в историята на Арсенал, но въпреки това не бе картотекиран нито за Лига Европа, нито за Висшата лига. Така германският национал ще прибира космическата си заплата от 350 000 паунда на седмица и на практика ще тренира за здраве, докато останалите футболисти на Микел Артета играят в мачовете на лондончани.

32-годишният халф вече изрази разочарованието си, като определи оставането си в клуба през 2018 година като "знак на лоялност и преданост към отбора, който обича, но досега не е получил същото в замяна, което го натъжава".

Артета определи липсата на картотека на Йозил като "чисто футболно решение" и добави, че комуникацията между двамата е на високо ниво.

"Всеки е свободен да изразява чувствата си", каза испанецът относно коментарите на низвергнатата си звезда.

"Решението е изцяло футболно, а съвестта ми е наистина чиста, защото се отнесох честно към него. Той имаше своите възможности, точно както всеки един от останалите играч. Тъжен съм, че се налага да оставя трима играчи извън състава, но говорих очи в очи с всеки един от тях. Бил съм изключително прям с него откакто дойдох в клуба", добави бившият халф, който бе съотборник с Йозил в редиците на Арсенал между 2013 и 2016 година.

За последно германецът е играл на 7 март.