Антонио Рюдигер разкри това, което от месеци се очакваше - подписал е с Реал Мадрид и напуска Челси след пет сезона в клуба от Лондон.

Германският бранител се превърна в основна фигура при "сините", спечели Шампионската лига, Лига Европа, Световното клубно първенство и Купата на ФА.

Изигра над 200 мача, но си тръгва като свободен агент, след като не успя да се разбере с Челси за нов договор.

Оказва се - липсата на комуникация след пролетната вихрушка от санкции върху лондонския клуб е една от основните причини за това.

"Напускам този отбор с много тежест в сърцето - каза Рюдигер пред платформата The Players' Tribune. - Челси значи всичко за мен, обичам клуба и привържениците. Но бизнесът си е бизнес, а това в моя случай се получи точно така. Договорът ми изтича, а преговорите се оказаха много трудни, за да подпиша нов такъв.

Не бе лесно още през есента на миналата година, а през таци направо стана невъзможно. Не мога да чакам с месеци при цялата тази несигурност. Все пак аз съм професионален футболист и трябва да знам къде и с кого имам договор. Не е лесно и на останалите играчи около мен. Не сме роботи, нали? Не може просто да се правим, че всичко си е наред.

Никой от нас не предполагаше, че може да ни ударят чак с толкова сериозно санкции. Не бяхме предвидили такова нещо. Трябваше да взема решение, а и интересът бе голям от други отбори."

Според "Таймс" офертата към Рюдигер е била дадена през декември - 200 000 лири седмично, но играчът е поискал преговори по темата.

Такива така и не са започнали реално, след като от края на февруари Челси е на практика нефункциониращ, не може да подписва контракти, да продава артикули и т.н.

А босът Роман Абрамович реално бе притиснат да предаде клуба без пари на следващия собственик.