Националите на България се сринаха с шест места в ранглистата на ФИФА. След като преди месец футболистите на Георги Дерменджиев бяха под №60 в света, сега те са №66 след загубите от Унгария, Финландия и Уелс.

Българите имат точно толкова точки, колкото и в предходното издание на подреждането - 1378. Пред нас вече са Северна Македония (№65), Черна гора (№64), Хондурас (№63), Словения (№62), Кот Д"Ивоар (№61) и Еквадор (№60). От другата ни страна пък се нареждат Саудитска Арабия (№67), Ел Салвадор (№68), Албания (№69) и Ирак (№70). 

Всъщност само два отбора са направили по-голямо отстъпление от българското такова. Андора губи осем позиции и спада до №145 в света, а северните ни съседи от Румъния са с десет места назад и са под №44.

Най-голямо изкачване бележат от Малта, които вече са №180, след като педи това бяха №186, както и Алжир, Парагвай, Израел и Унгария, придвижили се с по пет места напред. Унгарците, които ни победиха насред София вече са в Топ 50 - №47.

В първите десет има леко разместване, като Испания изпреварва Уругвай за шестото място, а Аржентина - Хърватия, но за осмата позиция. №1 остава Белгия.