Димитър Бербатов вероятно не пропусна да отправи критики към ръководството на родния футбол в навечерието на мача с Унгария, чието провеждане все още продължава да е под въпрос. Националите трябва да играят с маджарите в четвъртък, но по-скандалното е решението на българския футболен съюз да премести мача от София в Пловдив и да го затвори за фенове.

"Трябва да обърнем още един път внимание на абсурда, който се случва породен от БФС. Аз вече им казвам серийни убийци. Те серийно затриват българския футбол и поредните им действия, всички ставаме свидетели на тях, поредното дъно, да откраднеш футбола, да го скриеш и феновете да не могат да отидат да гледат националния отбор", каза Бербо пред БНТ.

Голмайстор №1 в историята на националния ни тим и дългогодишен капитан на отбора е опозиция на Борислав Михайлов и сегашните шефове на съюза, като се кандидатира за президент на централата, но в крайна сметка не бе избран.

"Където и да отидат да се скрият, народната любов пак ще ги застигне, без значение къде отидат да се скрият. На какво да се научим от тях? На изнудване по телефона? На създаване на каши? Пази боже!", не спря с критиките си бившият нападател на Манчестър Юнайтед.

Бербатов изрази подкрепата си към Община Пловдив, кмета и строителя на стадиона в създалата се сага в медийното пространство между местната власт в града под тепетата и БФС. В последните дни това е тема №1, като стана ясно, че от съюза са заплашвали с отнемане на лицензите на стадионите на местните Ботев и Локомотив, ако действително срещата с Унгария не се проведе на "Колежа".

"Не е на живот и смърт аз да бъда президент. Нашата битка е това ръководство да не бъде начело, и когато то си тръгне, кандидатите да заповядат. Аз никога не съм казвал, че съм най-достойния, аз имам екип, имам програма, представям си я, клубовете решават", завърши той.