Димитър Бербатов сравни желанието на Хари Кейн за трансфер със своето от лятото на 2008 година

Англичанинът бойкотира първите тренировки на "шпорите" - нещо, което Бербо не е правил в кариерата си.

"Знам как точно се чувства Хари Кейн. Знам, че ще трябва да премине през труден и объркващ период, в който милион въпроси ще се въртят в главата му. Той ще бъде изтощен психически и физически след всичко това. Сега ще започне да си задава толкова много въпроси, с които ще саботира сам себе си. Дали аз, г-н Спърс, съм прав, като не ходя на тренировки? Защо го правя? Какво ще се случи, ако това не проработи и трябва да се върна при старите си съотборници? Как ще ги погледна в очите? Как ще погледна феновете в очите? Ще ми простят ли? Сигурен сън, че Кейн се разкъсва от тези въпроси и преминава през болезнен период.

Аз все пак бях изненадан. Не мисля, че това е правилният начин. Аз никога не съм бойкотирал тренировките. Не играх в два мача. Беше трудно да го призная, но намерих сили да кажа, че ако играя, умът ми няма да е на терена, така че по-добре да оставя моите съотборници да свършат тяхната работа. Присъствах на всяка тренировка, но умът ми беше другаде. Сигурен съм, че Хари ще поднови тренировки. След това идва трудната и интересната част с мачовете. Ако трансферът стане, мисля, че това ще се случи в последния ден на трансферния прозорец. Бих искал обаче този въпрос да се разреши по-скоро, защото не ми се ще да виждам как бойкотира мачове", заяви Бербатов.

При мен бе по-различно, защото аз бях чужденец от малка страна и това бе шанс, който се открива веднъж в живота. Кейн си е у дома и е звезда от световен мащаб. Ще разочарова доста хора, особено феновете, които го почитат. Някой ще разберат, други никога няма да разберат. Футболът е жесток. Болката ще бъде по-голяма, отколкото, когато напуснах аз", добави българинът.