Три дни преди първия си мач от пролетния дял на шампионата, Берое официално назначи Петър Хубчев за свой треньор.

Легендарният ни бранител проведе почти цялата зимна подготовка на старозагорския клуб, но официалното му назначение стана факт едва в навечерието на първите мачове от Първа лига. За Берое това начало е в неделя с гостуване на Царско село.

За Хубчев това е завръщането в Берое, където бе треньор в продължение на три години и половина. В тях той записа едни от най-успешните години на клуба, като спечели Купата и Суперкупата на страната, завоюва и сребърните медали в шампионата.

След Берое, Петър Хубчев бе национален селекционер на България, както и треньор на Левски, откъдето бе уволнен през лятото на 2020-а.

Тогава между Хубчев и "сините" не бе постигнато разбирателство, като се наложи треньорът да заведе дело във ФИФА срещу клуба, което съвсем логично спечели и в момента ежемесечно получава дължимото му, защото в противен случай той може да се окаже прична Левски да не получи професионален лиценз.

Хубчев бе освободен от Левски в една много трудна ситауция за клуба, когато бюджетът бе многократно съкратен, а повечето основни играчи си тръгваха.

Именно същата е ситауцията в Берое, където ТЕЦ "Марица Изток 2" спря финансирането на клуба и бюджетът бе свит. Голяма част от футболистите си тръгнаха, но Хубчев вече е доказал, че може да извлича положителни резултати и с по-скромни като имена състави.