БФС одобри Георги Дерменджиев за временен национален селекционер на България. Предложението на Йордан Лечков, първия вицепрезидент на централата в оставка, бе одобрено на спешно заседание на Изпълкома (също в оставка).

Дерменджиев ще работи с договор само до 1 април, когато ще е ясно какво е направил отборът ни на плейофите за класиране на Евро 2020, които се отварят като допълнителна възможност чрез Лигата на нациите.

Провал в тях ще означава край на ангажимента на селекционера, а евентуален успех и място на Европейското - нов контракт.

Екипът на Дерменджиев, който за последно работи няколко месеца без успех в Левски, ще е от четирима треньори - двама асистенти, анализатор и специалист по работата с вратарите.

Първият мач на новия наставник ще е на 14 ноември срещу Хаити в контрола в София, а след това идва и двубой с Чехия от европейските квалификации (17 ноември, пак у дома).

Плейофите са на 28 март и 1 април, ако успеем да победим в първия. Съперниците още не са ясни.

Преди да мине през Левски тази година, Дерменджиев работи в Литекс и Лудогорец, като два пъти вкара в групите на Шампионската лига отбора от Разград.