Българският футболен съюз ще трябва да връща пари на държавата, показа проверка на Министерстовто на спорта.

Става въпрос за неправомерно изхарчени 142 766 лева. Според Министерството, те са се "изгубили" покрай организацията на Европейското първенство по футбол за юноши през 2015-а.

Въпросните средства са отишли за наем на стадион "Черноморец" в Бургас, където са декларирани разходи на стойност 305 хиляди лева, но Министерството признава само 162 234 от тях.

В БФС са отчели наеми за тренировки 10 дни преди началото на заниманията на отборите участници и няколко дни след края на самото първенство. В тези дни е нямало как да се водят тренировки на въпросното съоръжение в Бургас, защото просто нито един отбор участник не е бил на теротироята на България.

По това време все още президент на федерацията бе Борислав Михайлов, а отговорник по организацията на първенството бе Павел Колев.

"Единственото нецелесъобразно разходване на средства от проверките на БФС се установи по организацията на Европейското първенство по футбол на стадиона на Черноморец. Всичко е описано. Вече сме отправили претенциите си към футболния съюз и чакаме техния отговор. Сега има два пътя - единият е да признаят нашите претенции и да платят дължимата сума, другият е да ги оспорват и да търсим разрешение на казуса по съдебен път, което също е вариант", заяви министър Красен Кралев.

Футболната ни централа от своя страна подготвя официален отговор, който ще бъде публикуван в понеделник след решителната среща, на която ще се определи бъдещето на настоящия сезон и форматът, в който ще бъде доигран.