Вокалистът на световноизвестната група U2 - Боно, изпя официалната песен на започващото след по-малко от месец Европейско първенство по футбол.

Шампионатът ще се проведе от 11 юни до 11 юли, като градовете домакини са 12, разпръснати из целия континент.

Един от тези градове е Дъблин, където са родени членовете на U2, което е и една от причините организаторите да се спрат на Боно.

Той е гласът зад официалната песен "Ние сме хората" (We are the people), с китара до него по традиция е Дейв Евънс "Едж", също популярен член на U2.

За по-модерното и комерсиално звучене на песента пък помага световноизвестният нидерландски DJ - Мартин Гарикс.

Видеото към песента включва кадри от някои от градовете домакини, като също така показва завръщането на хората към нормалния начин на живот.

Това е и призивът на УЕФА, че едно нормално Европейско първенство ще върне хората на континента към живота преди пандемията.

Традицията Европейските първенства да имат официални песни датира от шампионата в Швеция през 1992-а. Тогава песента "More Than a Game" изпя шведският дует Тове Ярнек и Петер Йорбак.

Четири години по-късно английската банда Simply Red изпя "We're in This Togheter" за шампионата в Англия, в Белгия и Нидерландия пък песента бе поверена на шведския изпълнител E-Type.

Може би най-емблемтаична и заразяваща песен бе тази на Нели Фуртадо през 2004-а, като след нея също така песни правиха Енрике Иглесиас и германката от карибски произход Oceana.

Преди пет години във Франция пък песента изпяха Давид Гета и още една представителка на Швеция - Зара Ларсон.