Леонардо Бонучи съзря чудо в един от головете, класирали Италия на полуфинал на Евро 2020. В четвъртфиналите "адзурите" изхвърлиха Белгия, а Чиро Имобиле бе засипан с критики заради симулация при попадението, с което Николо Барела откри резултата след малко повече от половин час футбол.

Имобиле падна като застрелян в наказателното поле на "червените дяволи" и в продължение на близо десетина секунди се превиваш, уж от болка, но след като Барела отбеляза, сякаш бързо забрави за болежките си и стана, за да се присъедини към всеобщата радост от първия гол.

"Такива неща се случват на терена. Чиро е усетил докосване и падна. Но после дойде и радостта от гола - радост, която е толкова голяма, че те кара да забравиш всякаква болка. Смяхме му се много и му се подигравахме, но всичко приключи с това за нас", каза Бонучи, който всъщност отбеляза първи срещу Белгия, но голът му бе отменен.

Мачът тази вечер ще бъде по-специален за него, защото той и Джорджо Киелини са последните мохикани в италианския състав от финалния мач на Евро 2012, когато "скуадрата" претърпя кошмарна загуба именно от испанците с 0:4.

Полуфиналът между италианци и испанци е от 22.00 часа българско време тази вечер.