Част от чужденците в Левски са се обърнали към ФИФА заради неполучените си заплати от клуба, твърди "Дарик радио".

Финансовите трудности на "Герена" продължават с пъна сила, а футоблистите на отбора, както и служителите в ДЮШ вече няколко месеца не са получавали своите възнаграждание. Огромна част от тях проявяват разбиране на този етап, но част от чужденците са решили да се обърнат към ФИФА.

Футболистите не са получавали пари от началото на календарната година, а в при такава ситуация ФИФА ще задължи Левски да се разплати с тях в срок от две седмици.

Ако и това не се случи, въпросните играчи ще могат да разтрогнат договорите си и да осъдят клуба.

Ситуацията обаче не е критична, защото вчера американският ДС Юнайтед най-сетне официално обяви трансфера на Найджъл Робърта.

Финализирането на сделката се бавеше заради задължителната карантина, която Робърта трябваше да изкара отвъд океана, а тя го възпрепятстваше да изкара медицинските си тествое.

Преди това той пък трябваше да чака около десетина дни за своята работна виза.

С официалното обявяване на терена обаче се смята, че в близките дни Левски трябва да получи първия транш от трансфера на стойност 1,2 милиона долара.

По-голямата част от парите за Робърта ще бъдат използвани за разплащане с футболистите и служителите.

В интервю преди няколко дни Тити Папазов разкри, че клубът е в напреднали преговори с чуждестранна компания, но на този етап няма нищо сигурно в евентуалния спонсорски договор.