По същото време, в което всеки фен по света гледаше или следеше драмите в Мадрид и Дортмунд, в осминафинални реванши в Шампионската лига, на Острова се вълнуваха от един специален мач. А освен, че беше специален със събитията около него и преди неговото начало, двубоят Борнемут - Лутън се превърна и в изумителен като сценарий.

Домакините спечелиха с 4:3, след като полувремето изоставаха с 0:3. Невероятният обрат от три гола след полувреме не е виждан от 20 години по терените на Англия, а точките практически гарантират спокойствие на Борнемут. Тимът е на 14 т. пред Лутън, който е 18-и, първи от трите в зоната на изпадащите.

А при победа на гостите, те напускаха тройката и изпреварваха Нотингам Форест.

Така изглеждаше, че ще се случи - Таит Чонг, Чидози Огбене и Рос Баркли вкараха през първата част. 0:3. Но голове на Доминик Соланке, Иля Забарни и две попадения на Антоан Семеньо обърнаха резултата между 50-а и 83-а минута.

Феноменален двубой като развой на терена.

Снимка: Getty Images

И специален с това, че той всъщност е преиграване на среща, която бе прекратена в 59-ата минута на 16 декември. Тогава капитанът на Лутън Том Локиър падна на терена и сърцето му спря за няколко секунди. Спасиха го медиците, оказали първа помощ.

Снощи Локиър бе на стадиона на Борнемут и благодари лично на хората, които са причина днес още да е жив. Трибуните го посрещнаха с аплодисменти, а домакините допринесоха мачът да е по-специален, като сложиха именно Локиър на корицата на програмката за срещата - нечувано, тъй като това място е отредено за звезда на отбора-домакин.

Това бе голяма вечер с два от малките отбори в английския футбол. Вероятно светът не разбра за нея, защото бе "на гърба" на драмите в Шампионската лига. А си струваше да се види заради уважението и емоциите около Локиър, както и заради най-великия обрат по терените на Висшата лига от 20 години.