Северномакедонският национален отбор по футбол се готви за нов успешен футболен цикъл, като започва участието си в Лигата на нациите с гостуване на България.

Тимът на селекционера Благоя Милевски мечтае за втори пореден път да се класира на Европейско първенство, като това може да стнае именно със започващия тази седмица турнир.

Освен Северна Македония, в нашата група са още отборите на Грузия и Гибралтар. Срещата ни със западните ни съседи е в четвъртък от 19 часа на "Хювефарма Арена" в Разград.

Букмейкърите определят гостите за фаворит и в Северна Македония вярват, че това определение е заслужено.

"Трябва да сме максимално фокусирани и да дадем максимума от себе си. Знаем какво е да се класираш на Европейско първенство. Искаме да го повторим. Ще бъде трудно, защото ще играем през три дни, но имаме достатъчно играчи. България ни смята за фаворит заради това, което направихме, но с резултати трябва да покажем, че го заслужаваме този етикет", каза героят от мача с Италия Александър Трайковски.

Негово попадение в края донесе успех на отбора при гостуването на Италия в бараж за класиране на Световното първенство, но в последствие бе загубен финалът от Португалия.

Добрата новина за северномакедонците ще е участието на три от важните фигури - Елиф Елмас (Наполи), Столе Димитриевски (Райо Валекано) и Енис Барди (Леванте), като последният ще вземе капитанската лента заради отсъствието на Стефан Ристовски (Динамо Загреб).