Новите две дати, които се обсъждат за евентуално подновяване на италианското първенство, са 13-и или 20-и юни, съобщи министърът на спорта на страната Винченцо Спадафора, цитиран от сайта Football Italia.

Италия е страната в Европа с най-много заразени, а също така и смъртни случаи от коронавируса, който буквално блокира света. Но пък клубовете в страната са категорични, че независимо от рисковете, първенството ще се доиграе. Няма мачове от началото на март, а болшинството отбори в хода на събранието на Лигата избраха датата 13-и юни за подновяване.

"Работим върху две възможности с начални дати за възобновяване на първенството в Серия А- 13-и юни и 20-и юни. Пристигна протокол от Лигата с искане за възобновяване на първенството и той прилича на онзи, който беше подписан за подновяване на тренировките. В четвъртък ще режим готови ли сме да подновим работата си и кога ще бъде възможно да се направи това, каза още Спадафора.

Към момента лидер в първенството е Ювентус, който има 63 точки от 26 мача, следван от Лацио с 62 (26 мача) и Интер- 54 (от 25 мача).