Световната футболна централа определи топ 3 на головете, които ще спорят за наградата "Ференц Пушкаш", присъждана на най-красивото попадение за календарната година.

От първоначално селектираните 11 попадения от 2022-а, феновете по света избраха три, а едно от тях ще се нареди в престижната класация на победителите.

Най-открояващият се гол със сигурност е този на поляка Марчин Олекси. Той е невероятен не само заради красотата си, но и заради факта, че отбелязалият го играч е с ампутиран крак.

Олекси е част от тима на Варта (Познан), състезаващ се в лигата за хора с ампутирани крайници. А голът му срещу Стал (Ржежов) има шанса да бъде удостоен с приза за най-добър в света.

Конкуренция ще му прави попадение №1 на Мондиала в Катар, което бе отбелязано от бразилеца Ричарлисон.

Вероятно всеки футболен гол добре си спомня гола му срещу Сърбия в груповата фаза, когато с ножичен удар той вкара за 2:0.  Гол, който напомни на всички за най-романтичните времена на Селесао.

 

Третото попадение, достигнало до финалната селекция е това на бившия френски национал Дмитри Пайе от тима на Олимпик Марсилия.

Той вкара с невероятно воле срещу ПАОК в мач от европейските клубни турнири, а страхотното му попадение си заслужава повторното гледане.